OLIY TA’LIMDA MULTIMEDIA VOSITALARINI QO‘LLASH VA UNING AFZALLIKLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Oliy ta’limdada multimedia texnologiyalarini dars jarayonida qo‘llash dars jarayonini sezilarli darajada o‘zgartirib, dars beruvchi va ta’lim oluvchining faolligi va ta’lim sifatini samaraliroq tashkil etish uchun zamonaviy imkoniyatlar yaratmoqda va ta’limning xalqaro standardlarga mos tarzda shakllanishiga yordam bermoqda. Xalqaro doirada multimedia vositalaridan foydalangan holatda dars jarayonini tashkil etish bilan bog‘liq ilmiy ishlar yetarli darajada himoya qilingan bo‘lsa-da, O‘zbek ta’lim sistemasiga ta’siri doirasida qilish kerak bo‘lgan ilmiy ishlar, o‘rganilishi kerak bo‘lgan muammoli vaziyatlar hali ham mavjud. Mana shu fikrlarni inobatga olib, multimedia vositalarining Oliy ta’lim tizimida qo‘llashda qanday imkoniyatlar berishi va uni moslashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan.