OʻZGA TILLI SINFLARDA ALISHER NAVOIY HAYOTI VA IJODINING OʻRGANILISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
She’riyat mulkining sultoni Alisher Navoiy hayoti va ijodi umumiy oʻrta ta’lim maktablari adabiyot fani dasturlaridan mustahkam oʻrin olgan. Oʻquvchilar boshlang‘ich sinflardan boshlab shoir ijodi bilan tanishadilar. Bundan tashqari, yurtimizdagi ta’lim boshqa tillarda olib boriladigan maktablarda ham Alisher Navoiy shaxsiyatini oʻrganishga alohida e’tibor beriladi. Ushbu maqolada ta’lim rus tilida olib boriladigan maktablarning adabiyot darsliklari koʻrib chiqilgan. Bu darsliklardagi Alisher Navoiyga taalluqli boʻlgan mavzular borasida mulohazalar bildirilgan.