TARIX FANINI O‘QITISHDA MUSTAQIL TA’LIMNI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada oliy ta’lim tizimida tarix fanini o‘qitishda mustaqil ta’limni samarali tashkil etishning pedagogik shart-sharoitlari ilmiy jihatdan tahlil etilgan. Tadqiqotda mustaqil ta’limning nazariy-metodik asoslari, uni amalga oshirishda metodik, psixologik, tashkiliy va texnologik omillarning o‘zaro bog‘liqligi yoritilgan. Shuningdek, tarix ta’limi jarayonida mustaqil fikrlash, tahliliy yondashuv va tarixiy manbalar bilan ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning ahamiyati asoslab berilgan. Tajriba-sinov ishlari natijasida talabalarning mustaqil ta’lim faoliyatini tashkil etish ta’lim sifati va o‘zlashtirish samaradorligini oshirishi aniqlangan. Maqola yakunida oliy ta’lim tizimida mustaqil ta’limni yanada takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.