TIL SATHLARINI O‘ZLASHTIRISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK METODLAR, O‘QUV USULLARI VA TEXNOLOGIK VOSITALARNING INTEGRATSIYASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada talabalar tomonidan CEFR (Umumyevropa til sathlari so‘rovnoma) tizimiga asoslangan til sathlarini (A1–C2) o‘zlashtirish jarayonida qo‘llaniladigan zamonaviy pedagogik metodlar, faol o‘quv usullari hamda raqamli texnologik vositalar tahlil qilinadi. Kommunikativ til o‘qitish (CLT), vazifaga asoslangan o‘qitish (TBLT), aralash o‘qitish (blended learning), CLIL kabi yondashuvlar nazariy hamda amaliy jihatdan baholanadi. Shuningdek, AI asosidagi ilovalar, CEFR-ga mos darsliklar hamda baholash vositalarining ta’siri muhokama qilinadi. O‘zbekiston amaliyotidagi joriy holatga tahlil asosida ilmiy takliflar ishlab chiqiladi. Maqola til o‘qitish sohasidagi tadqiqotchilar, o‘qituvchilar hamda siyosat ishlab chiquvchilar uchun amaliy ahamiyatga ega.