ERTA YOSHDAGI BOLALARDA NUTQ RIVOJLANISH KECHIKISHINING PSIXOLINGVISTIK ASOSLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Maqolada ertalik yoshdagi bolalarda nutq rivojlanish kechikishining psixolingvistik asoslarini o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqotda nutq kechikishi bilan bog‘liq omillar, ularning ijtimoiy va psixologik ta’siri, shuningdek maxsus pedagogik yondashuvlar va metodlar tahlil qilinadi. Maqolada bolalarda nutq rivojlanish kechikishini aniqlash, psixolingvistik tahlil va korreksion ishlarni amalga oshirish metodlari o‘rganiladi.