OLIY TA’LIM TIZIMIDA INGLIZ TILIDAGI YOZISH VA O‘QISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu tadqiqot oliy ta’lim sohasida talabalarning ingliz tilidagi akademik o‘qish va yozish ko‘nikmalarini shakllantirishga ta’sir etuvchi ko‘p qirrali omillarni tizimli ravishda tahlil qiladi. Nazariy tahlil, adabiyotlarni sintez qilish hamda solishtirma usullar asosida pedagogik, psixologik, ijtimoiy-madaniy va texnologik omillar aniqlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ushbu ko‘nikmalarni samarali rivojlantirish uchun yagona yechim emas, balki integratsiyalashgan yondashuv talab qilinadi. Tadqiqot oliy o‘quv yurtlari uchun amaliy tavsiyalar ham taklif etadi.