ERTAK QAHRAMONLARI ORQALI O‘QUVCHILARDA EMPATIYA VA IJTIMOIY HISSIYOTLARNI SHAKLLANTIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada ertaklarning o‘quvchilarda empatiya, hamdardlik, ijtimoiy hissiyot va axloqiy qadriyatlarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Ertak qahramonlari orqali bolalarda insonparvarlik, rahm-shafqat, adolat, yordam va o‘zaro hurmat tuyg‘ularini rivojlantirish metodik asoslari yoritiladi. Shuningdek, maqolada empatiyani rivojlantirishga qaratilgan samarali pedagogik usullar va dars jarayonida qo‘llanishi mumkin bo‘lgan amaliy mashg‘ulot shakllari taklif etiladi.