XORIJIY TILNI O‘QITISHDA AUTENTIK MATNLARNING SAMARADORLIGI: XALQARO TAJRIBALAR VA METODIK YONDASHUVLAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada xorijiy tilni o‘qitish jarayonida autentik matnlardan foydalanishning ahamiyati, samaradorligi va xalqaro tajribalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy kommunikativ yondashuv, task-based va project-based o‘qitish modellari asosida autentik materiallarning ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, chet el amaliyoti asosida autentik matnlarning o‘quvchilar motivatsiyasi, kommunikativ kompetensiya va real hayotdagi nutqni tushunish qobiliyatiga ta’siri yoritilgan. Maqola yakunida o‘zbek ta’lim tizimida autentik matnlarni samarali integratsiya qilish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.