ANTONI BERJESNING “BURAMA SOAT” (A CLOCKWORK ORANGE) DISTOPIK ROMANIDA BOLALIK MAVZUSI IN’IKOSI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur  maqola XX asrning taniqli ingliz yozuvchisi, musiqashunosi, adabiyotshunosi hamda sanʼatshunosi, bir qator badiiy asarlar muallifi Antoni Berjesning  mashhur “Burama soat” (A Clockwork Orange, 1971) distopik asaridagi bolalik va oʻsmirlik davrining murakkabliklari, shuningdek, shaxsiy erkinlik, axloqiy tanlov va ijtimoiy nazorat kabi mavzularni koʻrib chiqadi. Maqolada Berjes  asarlarida bolalik obrazi ifodasi  va uning distopik muhitga qanday mos kelishi tahlil qilinadi.