XURSHIDNING “FARHOD VA SHIRIN” DRAMASIDA AN’ANA VA YANGILANISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada Xurshid taxallusi bilan ijod qilgan Shamsiddin Sharafutdinovning “Farhod va Shirin” dramasi an’ana va yangilanish nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor dramaturgning Alisher Navoiy dostoniga munosabati, doston g‘oyalarini sahna talqiniga moslashtirish jarayoni hamda qo‘lyozma variantlarda uchraydigan matniy farqlarni ilmiy asosda o‘rganishga qaratilgan.