ESHQOBIL SHUKUR SHE’RIYATIDA OY HAYRATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada Eshqobil Shukur she’riyatidagi oy mifik obrazi ishtirokidagi poetik obrazlar, ramz istiora va metaforalar shoirning “Mangu ayroliq asrlarida”, “Tiyramohning gʻamgin tunida”, “Sehr” kabi sheʼrlari misolida uning o‘ziga xosliklari tadqiq qilingan.