ADABIY PORTRETDA IJODKOR SHAXSIYATINING INTERPRETATSIYASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada adabiy tanqidchi Umaraali Normatov tomonidan yaratilgan Erkin Vohidovga bagʻishlangan “Koʻngillarga koʻchgan sheʼriyat” nomli portreti tahlil qilinadi. Ilmiy tadqiqotda adabiy portret janrining nazariy asoslari,  biografik va estetik jihatlari ko‘rsatib beriladi. Portretda shoir shaxsiyati poetik, milliy va falsafiy kontekstda qay darajada ochib berilgani ilmiy tahlil qilinadi.