ANTROPONIMIKANING O‘RGANILISH TARIXI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Antroponimika, ya'ni inson ismlarini o‘rganish, shaxs nomenklaturasining madaniy, tarixiy va lingvistik jihatlarini o‘rganadigan ajoyib sohadir. Antroponimika qadimiy nomlash an'analaridan tortib ism tanlashni shakllantiruvchi zamonaviy tendentsiyalargacha inson jamiyati, o‘ziga xoslik va muloqot haqida tushuncha beradi. Ushbu maqolada biz turli madaniyatlar va davrlardagi antroponimlarning ahamiyati va evolyutsiyasini kashf etish maqsadida onomastika hamda, xususan, antroponimikaning dunyo tilshunoslari tomonidan o‘rganilish tarixi ustida mulohaza yuritamiz.