QORAQALPOQ VA QOZOQ XALQ ERTAKLARIDAGI “QULOQ” SOMATIZMINING KOGNITIV, LINGVISTIK XUSUSIYATLARI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqola qoraqalpoq va qozoq xalq ertaklaridagi “quloq” somatizmi asosida yaratilgan yoki ushbu somatizm orqali tavsiflangan qahramonlarning lingvistik va kognitiv (bilish) mohiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Umuman olganda, “quloq” orqali ifodalanuvchi eshitish/axborot qabul qilish vazifasining qozoq va qoraqalpoq xalqlarining milliy tushuncha qiyofasida qanday aks etishini yoritishga qaratilgan bo`lib, axborotni qabul qilish va uni tahlil etishning xalq dunyoqarashidagi ahamiyatini ko‘rsatib bergan.