XALQ OG‘ZAKI IJODINING KICHIK LIRIK JANRLARIDA QOFIYANING ISHLATILISHI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqola “Xalq og‘zaki ijodining kichik lirik janrlarida qofiyaning ishlatilishi” mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, o‘zbek adabiyoti va umumiy janriy tipologiya nuqtayi nazaridan maqol janridagi qofiya elementlarining mavjudligi, turlari, funksiyalari va estetik ta’sirini tizimli tarzda o‘rganadi. Tadqiqotning maqsadi ‒ maqol janridagi qofiya fenomenini tarixiy-tipologik, stilistik va pragmatik qatlamlarda tahlil qilib, uning adabiy-nutqiy kommunikatsiyadagi o‘rni va janrning ifoda vositalariga qo‘shgan hissasini aniqlashdan iborat.