O‘ZBEK VA INGLIZ TILIDA SO‘Z TURKUMLARI TASNIFI VA TRANSPOZITSIYASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola o‘zbek va ingliz tillarida so‘z turkumlari tasnifining qiyosiy tahlilini va ularning bir tildan ikkinchisiga o‘tish jarayonlarini (transpozitsiya) o‘rganadi. Tadqiqot ikki til tizimidagi grammatik kategoriyalarning o‘ziga xos xususiyatlari, ularning funksional imkoniyatlari va tarjima jarayonidagi o‘zgarishlarni nazariy jihatdan tahlil qiladi. Maqolada agglutinativ va analitik til tiplarining so‘z turkumlari tizimiga ta'siri, shuningdek, transpozitsiya hodisasining lingvistik asoslari ko‘rib chiqiladi.