GENDER TAFOVUTLARINING MULOQOT USLUBIGA TA’SIRI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola gender tafovutlarining muloqot uslubiga ta’sirini oʻrganish maqsadida yozilgan. Tadqiqot erkaklar va ayollarning verbal va noverbal muloqot uslublaridagi farqlarni, bu farqlarning ijtimoiy-madaniy omillar ta’sirida shakllanish jarayonini hamda zamonaviy jamiyatda gender stereotiplarining muloqot jarayonlariga qanday ta’sir koʻrsatishini tahlil etadi. Maqolada gender tafovutlari va muloqot uslublari oʻrtasidagi bogʻliqlik nazariy va amaliy jihatdan koʻrib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra, gender tafovutlari muloqot uslubiga sezilarli ta’sir koʻrsatsada, bu ta’sir mutlaq emas va ijtimoiy kontekstga bogʻliq holda oʻzgarishi mumkin.