QASHQADARYO VILOYATI TOPONIMLARI ASOSIDA LINGVISTIK KORPUS YARATISH TAJRIBASI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatida mavjud shahar, tuman va qishloq nomlari asosida lingvistik korpus yaratish tajribasi bayon etiladi. Tadqiqotda toponimlarning morfologik, semantik va etimologik xususiyatlari korpus lingvistikasi metodlari asosida tahlil qilindi. Korpus yaratishda tanlab olingan hududiy toponimlar sinxron va diaxron jihatdan tasniflandi, ularning kelib chiqish qatlamlari, leksik tarkibi va strukturaviy xususiyatlari ko‘rib chiqildi. Maqolada ayni paytda toponimik korpusni elektron shaklda tuzishning metodik asoslari va muammolari ham tahlil qilinadi.