BADIIY MATNDA DIALEKTIZM VA OKKAZIONALIZMLAR: (Tog‘ay Murod asarlari misolida) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Maqolada dialektizmlar va muallif okkazionalizmlarining badiiy matndagi uslubiy xususiyatlari yoritilgan. Shevaga xos so‘zlarning  muallif va personajlar nutqida turli uslubiy bo‘yoqlarga ega bo‘lishi, xalqona so‘zlardan va g‘ayriodatiy so‘z yasash usuli yordamida yasalgan yangi so‘zlardan foydalanishdagi ijodkor mahorati tavsiflangan. Tog‘ay Murod asarlari misolida dialektizm va okkazionalizmlarning tasnifi berilgan. Ishda lisoniy tahlil, tasniflash, tavsiflash, qiyosiy-tarixiy taqqoslash, semantik-stilistik tahlil, metodlaridan foydalanildi. O‘zbek shevalaridagi so‘zlarning leksik xususiyatlarini o‘rganish xalqning yashash tarzini, kasb-kori, xarakterini o‘rganishga yo‘l ochishi, o‘zbek tili leksikologiyasi va leksikografiyasi uchun qimmatli ma’lumotlar berishi mumkin.