TALABALARDA O‘ZBEK TILINING FONETIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION METODIK ASOSLARI (QARDOSH TILLAR TA’SIRI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilini o‘rganuvchi talabalar, xususan, qardosh tilli guruhlarda fonetik kompetensiyani shakllantirish muammosi yoritilgan. Tadqiqotda o‘zbek tili fonetik tizimining o‘ziga xos jihatlari, talaffuzdagi fonetik interferensiya holatlari hamda ularni bartaraf etishning samarali metodik yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, fonetik kompetensiyani rivojlantirishda innovatsion pedagogik texnologiyalar, neyropedagogik yondashuvlar va audio-vizual vositalarning roli ochib berilgan.