PEDAGOGIKADA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING UX/UI DIZAYN JARAYONLARIDAGI EVOLYUTSIYASI VA STRATEGIK AHAMIYATI (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu tadqiqot pedagogikada raqamli texnologiyalarning UX/UI dizayn jarayonlaridagi evolyutsiyasi va strategik ahamiyatini o‘rganadi. Tadqiqotda raqamli o‘qitish vositalarining rivojlanishi, ularning foydalanuvchi tajribasi va interfeys dizayniga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy UX/UI tamoyillari asosida o‘qitish samaradorligini oshirishga qaratilgan yondashuvlar o‘rganiladi. Ishda pedagogik platformalar va ilovalarning foydalanuvchi tajribasini yaxshilashga oid real holatlar tahlil qilinib, ularning samaradorligi statistik ma’lumotlar bilan tasdiqlangan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, raqamli texnologiyalarning to‘g‘ri integratsiyasi ta’lim jarayonini yanada interaktiv, qulay va samarali qiladi.