ШУҲРАТ ТЎРТЛИКЛАРИ ТАҲЛИЛИ (SCIENCE TIME JOURNAL, 2023)
Мақолада тўртлик поэтик шакли адабиётшуносларнинг илмий-назарий қарашлари асосида унинг вазни, қофияланиш тартиби ўрганилиб, мумтоз адабиётдаги рубоий жанри билан қиёсланади. Ўзбек шеъриятида тўртликларнинг поэтик шакл сифатидаги ўрни белгиланиб, Шуҳрат тўртликлари негизида таҳлил килинади.