ТУРКИЙ ХАЛҚЛАР ЭРТАК ВА АФСОНАЛАРИДА ҒАЙРИТАБИИЙ ТИМСОЛЛАР (SCIENCE TIME JOURNAL, 2023)
Мақолада туркий халқлар оғзаки ижодидаги мифологик мотивлар, ғайритабиий тимсолларнинг рамзий маъноси ва архаик фикрлашга оид ҳолда юзага келганлиги ўзбек, хакас, турк ва ёқут халқ эртаклари мисолида тадқиқ этилган. Ғайритабиий тимсоллар ва мифологик сюжетларнинг тарихий-фольклорий жараён давомидаги эпик трансформацияси сеҳрли эртаклардаги ғайритабиийликка асосланган бадиий тасвир усулининг вужудга келишига замин яратганлиги аниқланган.