TALABALAR VA O‘QITUVCHILAR UCHUN VEB-PLATFORMALAR: ELEKTRON HUJJATLAR VA RESURSLAR ORQALI TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada veb-ta’lim tizimlarining zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Veb-platformalar va elektron hujjatlar orqali ta’lim samaradorligini oshirish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatdiki, raqamli texnologiyalar ta’lim sifatini yaxshilashga, talabalar mustaqil o‘rganish jarayonini rivojlantirishga va o‘qituvchilar ishini yengillashtirishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, veb-ta’lim tizimlarining muammolari ham ko‘rib chiqilgan, jumladan, texnik infratuzilma va internet sifati bilan bog‘liq muammolar tahlil qilingan. Andijon Mashinasozlik Instituti misolida veb-ta’lim tizimlarining joriy etilishi va ulardan foydalanish samaradorligi o‘rganilgan. Institutda raqamli ta’lim muhitini shakllantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar ham yoritib berilgan. Tadqiqot davomida talabalar va o‘qituvchilar o‘rtasida so‘rovnomalar o‘tkazilib, ularning veb-ta’lim tizimlariga bo‘lgan munosabati tahlil qilingan. Maqolada veb-ta’lim tizimlarini rivojlantirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.