IT VA PEDAGOGIKANING INTEGRATSIYASI: VEB-TEXNOLOGIYALAR YORDAMIDA INTERAKTIV TA’LIM USULLARINI YARATISH (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu tadqiqotda zamonaviy ta’lim tizimida veb-texnologiyalar va interaktiv ta’lim metodlarining samaradorligi o‘rganilgan. Ta’lim jarayoniga innovatsion texnologiyalarni joriy etish o‘quvchilarning bilim o‘zlashtirish darajasini oshirish, darslarga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish va mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalarini rivojlantirish imkonini beradi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, veb-texnologiyalar ta’lim jarayonining har bir bosqichida muhim rol o‘ynaydi hamda an’anaviy ta’lim usullari bilan taqqoslaganda yuqori samaradorlikni ta’minlaydi. Shu sababli, kelajakda interaktiv platformalarni yanada kengroq joriy etish va o‘qituvchilarning raqamli pedagogika bo‘yicha malakasini oshirish zarur.