O‘QUVCHILARNI CHET TILI ORQALI IJTIMOIYLASHTIRISH TUSHUNCHASI: MOHIYAT VA JARAYON (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarni chet tili orqali ijtimoiylashtirish jarayoni, uning shaxsiy va ijtimoiy ahamiyati, hamda chet tili ta’limida qo‘llaniladigan pedagogik yondashuvlar batafsil  ko‘rib  chiqiladi.  Chet  tilini  o‘rganish  o‘quvchilarga  nafaqat  muloqot  ko‘nikmalarini rivojlantirish, balki boshqa madaniyatlarni anglash, o‘zaro hurmat va tolerantlikni shakllantirish, hamda  global  dunyoga  integratsiyalashuv  uchun  imkoniyat  yaratishi ta’kidlanadi.  Shuningdek, maqolada chet tili darslarida ijtimoiylashtirish jarayonini samarali tashkil etish  yo‘llari  taklif qilinadi. Ushbu maqola chet tili o‘qituvchilari va pedagoglar uchun o‘quvchilarni chet tili orqali ijtimoiylashtirishning  mohiyatini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Maqolada  chet  tili  ta’limining ijtimoiy-madaniy jihatlari, o‘quvchilarda ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirish, ularni jamiyatning faol  a’zolariga  aylantirishda  chet  tilining  roli  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  chet  tili  darslarida o‘quvchilarni ijtimoiylashtirish uchun interaktiv metodlar, loyihali ta’lim, madaniy tadbirlar va boshqa pedagogik strategiyalardan foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.