GIDRONIMIKANING LINGVISTIK VA MADANIY-TARIXIY AHAMIYATI: (JANUBIY QORAQALPOG‘ISTON GIDRONIMLARI MISOLIDA) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada gidronimikaning lingvistik va madaniy-tarixiy ahamiyati tahlil qilingan. Gidronimlarning etimologik, leksik-semantik va tarixiy-geografik xususiyatlari o‘rganilib, ularning xalq merosi va hududiy identifikatsiyadagi o‘rni yoritilgan.