O‘QITISH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH BO‘YICHA XORIJIY VA MAHALLIY TAJRIBALAR (SCIENCE TIME JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada bugungi kunda ta’lim jarayonini takomillashtirish zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etishni talab etishi, xorijiy va mahalliy tajribalar uyg‘unligini ta’minlash,  zamonaviy  va  milliy  o‘ziga  xos  usullarni  birlashtirish  o‘qitish  jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qilishi, bu esa ta’limning sifatini oshirish va o‘quvchilarning har tomonlama  rivojlanishiga  zamin  yaratishi,  xorijiy  va  mahalliy  tajribalarni  o‘rganish,  ularni taqqoslash va o‘qitish jarayoniga samarali usullarni joriy etish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqish, bu  orqali  ta’limning  sifati  va  samaradorligini  oshirish,  shuningdek,  yoshlarning  bilim  va ko‘nikmalarini  xalqaro  talablar  darajasida  rivojlantirishga  hissa  qo‘shilishi  haqidagi  fikrlar to‘g‘risida mulohaza yuritiladi.