(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada adabiyot darslarida o‘quvchilarning kognitiv ko‘nikmalarini shakllantirish mazmuni yoritilgan. Kognitiv ko‘nikmalarning mohiyati, ular bilan ishlashda an’anaviy va zamonaviy metodlarning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, xorijda samarali qo‘llanilayotgan metodik yondashuvlar o‘rganilib, ularni o‘zbek adabiyoti darslariga integratsiyalash imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan.