(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Said Ahmadning “Qorako‘z Majnun” hikoyasida qo‘llangan o‘xshatishlar pragmalingvistik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘xshatishlarning badiiy matndagi obraz yaratish, qahramon ruhiy holatini ochib berish hamda presuppozitsion ma’nolarni yuzaga chiqarishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, hikoyada uchraydigan turg‘un va erkin o‘xshatishlarning lingvopoetik xususiyatlari misollar asosida tahlil etilgan. Muallif o‘xshatishlar orqali matnning emotsional-ekspressiv ta’sirchanligini kuchaytirishga erishgani ko‘rsatib berilgan.