(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi obrazli ifodalarning lingvopoetik tabiati hamda milliy-madaniy xususiyatlari tadqiq etiladi. Tadqiqotda metafora, metonimiya, sinekdoxa, epitet, jonlantirish va o‘xshatish kabi troplarning badiiy obraz yaratishdagi hamda madaniy ma’nolarni ifodalashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Chog‘ishtirma tahlil asosida obrazli ifodalarning universal va milliy xususiyatlari aniqlanadi. Shuningdek, ularda xalqning dunyoqarashi, an’analari, qadriyatlari va tarixiy tajribasining aks etishi yoritiladi. Tadqiqot natijalari obrazli ifodalar nafaqat estetik vosita, balki milliy madaniyat va etnik o‘zlikni saqlovchi hamda avlodlarga yetkazuvchi muhim lingvistik birlik ekanligini ko‘rsatadi.