(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada xitoy til manzarasida “baxt” (福 - fú) va “baxtsizlik” (祸 - huò) konseptlarining kognitiv-semantik tabiati tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida konseptual metafora nazariyasiga tayanib, ushbu tushunchalarning xitoy xalqi dunyoqarashidagi o„rni, ularning frazeologik birliklar asnosida “yo„l”, “tabiat” va “muvozanat” obrazlari orqali ifodalanishi tahlil qilingan.