(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada Isajon Sultonning “Bilga Xoqon” romanida Bilga Xoqon obrazining badiiy talqini tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida qahramonning ma‟naviy-axloqiy fazilatlari, xalq va davlat oldidagi mas‟uliyati, strategik tafakkuri, insonparvarligi hamda milliy birlik g„oyasining badiiy ifodasi yoritiladi. Asardagi jang sahnalari, siyosiy muloqotlar va xalq hayoti tasvirlari orqali Bilga Xoqon obrazi nafaqat tarixiy hukmdor, balki milliy tafakkur va ma‟naviy ideal timsoli sifatida gavdalantirilgani asoslab beriladi. Shuningdek, romanda tarixiy voqelik va badiiy talqinning uyg„unligi, qadimgi turkiy dunyoqarash, alp tarbiyasi va xalq ruhiyatining aks etishi ilmiy-adabiy nuqtayi nazardan tadqiq etiladi.