(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada jismoniy imkoniyati cheklangan maktabgacha yoshdagi bolalarning tezkorlik sifatlarini rivojlantirishda raqamli ta’lim texnologiyalaridan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda interaktiv o‘yinlar, multimedia vositalari, sensorli qurilmalar hamda raqamli dasturlar yordamida tashkil etilgan mashg‘ulotlarning samaradorligi o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari raqamli texnologiyalardan foydalanish bolalarning harakat reaksiyasi tezligini, mashg‘ulotlarga qiziqishini va jismoniy faolligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi. Shuningdek, tezkorlik sifatlarini rivojlantirishga qaratilgan metodik tavsiyalar ishlab chiqildi.