(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada ilk va maktabgacha hamda boshlangʻich maktab yoshidagi bolalar taʼlimida oʻyinli (game-based) va interfaol (interactive) yondashuvlarni bolaning yosh-psixologik xususiyatlariga muvofiqlashtirib qoʻllash masalalari nazariy va eksperimental jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda L.S.Vygotskiy, D.B.Elkonin, J.Piaget va A.N.Leontyevning rivojlanish nazariyalari hamda zamonaviy geymifikatsiya konsepsiyalari asosida yetakchi faoliyat – yosh bosqichi – maqbul metod muvofiqligi modeli ishlab chiqilgan. Pedagogik tajriba-sinov natijalari oʻyinli va interfaol yondashuvlarning integratsiyalashgan modeli bolalarning kognitiv, kommunikativ va ijtimoiy-emotsional kompetensiyalarini statistik jihatdan ishonchli darajada oshirishini koʻrsatdi.