(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada parantez birliklarning badiiy nutqdagi semantik va uslubiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Parantez birliklarning sintaktik tabiati, ma’no turlari hamda badiiy matnda bajaradigan pragmatik va ekspressiv vazifalari yoritiladi. Shuningdek, ularning muallif munosabatini ifodalash, personajlarning ichki kechinmalarini ochib berish va matnning ta’sirchanligini kuchaytirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari parantez birliklarning badiiy nutqning mazmuniy va uslubiy boyligini ta’minlovchi muhim lingvistik vosita ekanligini ko‘rsatadi