(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Arab tili boshqa tillardan ko‘pgina jihatlari bilan farq qiladi. Ana shunday farqlaridan biri arab tilidagi barcha fe’llar muayyan vaznlarda tuzilishidir. Bu vaznlar ichida eng ko‘p tarqalganlari sulosiy mazid boblari hisoblanadi. Ammo arab tilida barcha fe’llar birdek tuslanmaydi. Ular ichidan asli boshqacha bo‘lib keyin o‘zgarib ketadiganlari ko‘p. Biz ham sulosiy mazidning bitta harf orttirilgan ba’zi fe’llarining tuslanish qoidalarini ko‘rib chiqdik.