(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada G‘afur G‘ulom nasrida qo‘llangan badiiy tasvir va ifoda vositalarining poetik xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot obyekti sifatida adibning «Shum bola» va «Netay» qissalari tanlanib, ulardagi portret, peyzaj va ramziy tasvirlarning badiiy vazifasi o‘rganildi. Tahlil jarayonida mazkur vositalarning qahramon xarakteri, ruhiy holati hamda ijtimoiy muhitni yoritishdagi o‘rni aniqlandi. Natijalar G‘afur G‘ulom nasrida tasvir va ifoda vositalari asarning g‘oyaviy-estetik mazmunini ochishda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatdi.