(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada o‘zbek tilida direktiv nutqiy aktlarni ifodalovchi leksik vositalar, ularning qo‘llanilishi va struktur-semantik xususiyatlari xususida so‘z yuritilgan. Shuningdek, leksik vositalarning direktiv nutqiy aktning shakllanishidagi o‘ziga xos umumiy va xususiy jihatlari o‘zbek tilidagi badiiy, maishiy, media va siyosiy kabi turli diskurslardan olingan misollar yordamida tahlil qilingan.