(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada yangi o‘zbek she’riyatida yovvoyi hayvon obrazlari orqali ijtimoiy mazmunning ifodalanish xususiyatlari tadqiq etiladi. Fitrat, Usmon Nosir, Erkin Vohidov, Abdulla Oripov va Halima Xudoyberdiyeva ijodi misolida arslon, sher, yo‘lbars, qoplon kabi hayvon obrazlarining ramziy-timsoliy ma’nolari tahlil qilinadi. Tadqiqotda yovvoyi hayvonlar obrazlari orqali zulm, jaholat, mustamlakachilik, erksizlik, ma’rifatparvarlik, inson qadr-qimmati, milliy xarakter va ruhiy kechinmalar kabi ijtimoiy-falsafiy g‘oyalar badiiy ifodalangani ko‘rsatib beriladi.