(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada frazeologik birliklar semantikasida metaforaning tutgan o‘rni va uning obrazlilik yaratishdagi universal vazifasi tahlil qilinadi. Frazeologizmlar tilda obrazlilikning eng yuqori darajasini namoyon etadi va ularning ma’nolari ko‘pincha metaforik asosga tayanadi. Metafora vositasida so‘zlovchilar mavhum tushunchalarni aniq shakllarda ifodalaydi, shu orqali tilning hissiy va estetik qirralarini boyitadi. Maqolada metaforik modellar, ularning kognitiv asoslari hamda milliymadaniy xususiyatlari o‘zbek, rus va ingliz frazeologiyasidan olingan misollar asosida o‘rganiladi.