(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqola badiiy adabiyotda tushning o‘rni va ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda tush tushunchasi tarixiy, madaniy va psixologik nuqtayi nazarlardan tahlil qilinadi, shuningdek, adabiy asarlarda uning ramziy va badiiy funksiyalari ko‘rib chiqiladi. Maqolada tush orqali qahramonlarning ichki dunyosi, orzu-istaklari va psixologik holatlari qanday ochilishi misollar bilan ko‘rsatiladi. Badiiy matnlarda tush motivining struktura va mazmunni boyitishda, syujet rivojida hamda o‘quvchi hissiyotini shakllantirishdagi roli ham tahlil qilinadi. Shu bilan birga, maqola tush fenomenini adabiyotshunoslik nuqtayi nazaridan tasniflash, uning turli janr va davrlardagi namoyon bo‘lish xususiyatlarini aniqlashga urinadi. Natijada, maqola badiiy adabiyotda tushning nafaqat estetik, balki psixologik va simbolik ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.