(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada nemis va o‘zbek maqollarida milliy mentalitetning lingvokulturologik ifodalanish xususiyatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida paremiologik birliklarning xalq tafakkuri, ijtimoiy qadriyatlar, axloqiy me’yorlar hamda madaniy stereotiplar bilan aloqadorligi ochib beriladi. Nemis va o‘zbek tillaridagi maqollar misolida milliy mentalitetning verbal ifodalanish mexanizmlari, konseptual mazmuni hamda kommunikativ-pragmatik xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari paremiologik birliklarning xalqning madaniy xotirasini saqlashdagi rolini ko‘rsatadi