(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada zamonaviy tilshunoslik, semiotika va diskurs tahlili doirasida “kinomatn” hamda “kinodiskurs” tushunchalarining o‘zaro munosabati, ularning tarkibiy, semiotik va kognitiv-kommunikativ xususiyatlari tizimli va batafsil ravishda tadqiq etiladi. Maqolada mazkur atamalarning o‘ziga xos konseptual tabiati, ularning o‘zaro o‘xshash va farqli jihatlari atroflicha tahlil qilingan. Kinomatn va kinodiskursni o‘rganishdagi asosiy semiotik, kognitiv-lingvistik va lingvokulturologik yondashuvlar yoritilib, film tuzilishining lisoniy va nolisoniy tarkibiy qismlari, jumladan, kinomuloqot (kinodialog) hamda vizual-akustik tizimlarning o‘rni tushuntirilgan.