(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada kasb-hunar leksikasi atamalarining stabillashuvi funksional-semantik va lingvokulturologik nuqtai nazardan tadqiq qilinadi. Tadqiqot davomida ingliz va o‘zbek tillaridagi kasbiy terminlarning semantik xususiyatlari, kommunikativ funksiyalari hamda madaniy omillar ta’sirida shakllanish jarayonlari qiyosiy tahlil qilindi. Shuningdek, terminlarning til tizimidagi barqarorlashuvi, standartlashuvi va kasbiy kommunikatsiyadagi o‘rni yoritildi. Natijalar kasb-hunar terminologiyasining zamonaviy tilshunoslikdagi ahamiyatini ochib beradi.