(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada yozuvchi Kenesboy Karimov asarlari tilida qo‘llangan qo‘llanish doirasi cheklangan so‘zlarning poetik xizmati tahlil qilinadi. Xususan, vulgarizmlarning badiiy matndagi semantik, stilistik va emotsional-ekspressiv vazifalari misollar asosida yoritiladi. Tadqiqot davomida vulgarizmlar personaj xarakterini ochish, ularning psixologik holatini tasvirlash, konfliktni kuchaytirish hamda asarning milliy va ijtimoiy koloritini yaratishda muhim vosita bo‘lib xizmat qilishi aniqlangan. Shuningdek, yozuvchi tomonidan vulgarizmlarning qo‘llanishidagi individual uslubiy xususiyatlar ham tahlil etilgan.