(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Togʻay Murodning “Otamdan qolgan dalalar” romanida qo‘llanilgan xalqona poetik birliklarning lingvopoetik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada badiiy matndagi vaqt, tabiat va ijtimoiy muhitni ifodalovchi obrazli til birliklari lingvokulturologik va lingvopoetik yondashuv asosida o‘rganiladi. Maqolada ushbu birliklar nafaqat til hodisasi, balki milliy tafakkur, xalqona dunyoqarash va realistik badiiy makonni shakllantiruvchi muhim poetik vosita sifatida talqin etiladi.