(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada qoraqalpoq amaliy san’ati vositasida oliy ta’lim muassasalari talabalarining kreativ loyihalash qobiliyatlarini rivojlantirish masalasi ilmiy-pedagogik va metodik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda amaliy san’at namunalarini tahlil qilish, ularni zamonaviy dizayn loyihalariga transformatsiya qilish, milliy naqsh va ramzlarni yangi kompozitsion yechimlarda qo‘llash orqali talabalarning kreativ fikrlash, mustaqil g‘oya yaratish, muammoni badiiy-estetik yechimga aylantirish va loyiha natijasini asoslash ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari yoritiladi.