(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ingliz va o‘zbek tillaridagi etnografizmlarning chog‘ishtirma tahlili madaniy leksikaning struktura, semantik va pragmatik xususiyatlarini aniqlashga qaratilgan. Maqolada morfologik farqlar, semantik kontekstga bog‘liqlik va ekvivalentsiya muammolarini ko‘rsatdi; shu bilan birga universal antropologik naqshlar va funksional o‘xshashliklar aniqlangan. Tarjima strategiyalari va til ta’limida etnografizmlarga alohida eʼtibor berish zarurligini taʼkidlaydi.