(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqola bizga Ahmad Yassaviy ijodining ozarbayjon adabiyotida qay yo‘sinda o‘rganilganligi, qaysi jihatlariga e’tibor qaratilganligi, amalga oshirilgan tadqiqotlar bilan yaqindan tanishish imkonini beradi. Tadqiqotning maqsadi Yassaviy ijodining keng doirada o‘rganilayotganligi ozarbayjon misolida ko‘rsatib berishdan iborat. Nazariy asos sifatida Nodirxon Hasan, ozarbayjon olimlari: Savalan Farajov,Gulshan Aliyeva-Kangarli, Bahlul Abdulla, Salida Sharipova qarashlari qo‘llanildi. Tadqiqot natijalari tasavvufiy shoir Yassaviy ijodining ozarbayjon, umaman turkiy olamga madaniy ta’sir doiralarini, chegara bilmasligini, turkiy xalqlarni birlashtiruvchi xalqa ekanligini ochib berishdan iborat.